30 березня 2010 р.

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД
«ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ ІНСТИТУТ БЕЗПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ»
E-mail: onmibo@ukrpost.ua
___________________________________________________

Інформація
про підсумки проведення XVІІ виставки-ярмарку педагогічних ідей
та технологій

26 березня 2010 року на базі Харківської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 167 відбулася XVІІ обласна виставка-ярмарок педагогічних ідей та технологій за темою «Розвиток професійної компетентності педагогічних працівників в умовах безперервної освіти», яку відвідало 1727 освітян Харківщини.
Метою її проведення було визначено: створення умов для забезпечення доступу громадян до якісної освіти, сприяння розвитку творчості освітян, пропаганді кращих здобутків, інноваційних пошуків, упровадженню ефективного педагогічного досвіду, реалізації пріоритетних напрямів використання інноваційних технологій у системі загальної середньої освіти в освітньому просторі Харківського регіону.
У межах виставки-ярмарку працювали 12 павільйонів за тематичними спрямуваннями. Експозиції у павільйонах представлені за такими розділами: робота методичного об’єднання, допрофільне і профільне навчання, ефективний педагогічний досвід, сучасний інноваційний урок, авторські навчальні програми, розвиток і підтримка обдарованих учнів, позакласна робота з предмета.
Також під час роботи павільйонів були проведені «круглі столи» за темами: «Формування професійної компетентності керівника навчального закладу», «Гуманно-особистісний підхід до дитини», «Особистісно орієнтовані технології», «Використання комп’ютерно орієнтованих систем навчання на уроках української мови та літератури», «Компетентнісний підхід у навчанні філологічних дисциплін», «Європейський вимір освіти», «Професійне зростання педагога», «Науково-методичний супровід здійснення мережі взаємодії з питань формування основ здорового способу життя в Харківському регіоні», «Науково-методичне забезпечення якості діяльності психологічної служби Харківської області».
На форумі педагогічних інновацій свій досвід роботи презентували 9 педагогічних колективів: Богодухівського району за темою «Активізація педагогічної творчості вчителів та їх залучення до інноваційної діяльності з метою підвищення якості освітнього процесу», Дергачівського – «Інноваційна школа майбутнього», Золочівського – «Розвиток творчості педагогів на засадах акмеології – основне завдання методичної служби району», Зміївського – «Розвиток професійної компетентності педагогічних працівників як умова забезпечення якості освіти», Зачепилівського – «Роль педагога в якісно орієнтованому навчанні у Зачепилівському районі», Красноградського – «Впровадження інноваційних технологій у навчально-виховний процес як шлях до творчого вчителя та учня», Фрунзенського району м. Харкова – «Інноваційні підходи в системі освіти Фрунзенського району» та м. Куп’янська – «Професійний розвиток педагога в системі безперервної освіти», а також Харківсчького гуманітарного університету «Народна українська академія» – «НУА – навчально-науковий комплекс безперервної освіти».
Велику увагу відвідувачів привернула виставка-вернісаж, на якій були представлені експозиції кращих навчальних закладів області – переможців обласного конкурсу «Навчальний заклад року – 2009», ІІ (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2010», інноваційних навчальних закладів області – обласної тематичної відкритої виставки ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття», навчальних закладів – учасників міжнародної виставки-презентації «Сучасні навчальні заклади – 2010».
Кращі експонати відзначені дипломами І – ІІІ ступенів. За високу якість навчально-методичних матеріалів, представлених на XVІІ обласну виставку-ярмарку педагогічних ідей та технологій, нагороджені грамотами та відзначені дипломами оргкомітету виставки відділи (управління) освіти, районні (міські) методичні кабінети та навчальні заклади. Серед районів сільської місцевості – Харківський, Зміївський, Чугуївський; серед міст обласного підпорядкування – м. Лозова, м. Первомайський; серед районів м. Харкова – Дзержинський, Київський; серед інтернатних навчальних закладів – Харківська обласна спеціальна гімназія-інтернат для сліпих дітей ім. В.Г. Короленка, загальноосвітня санаторна школа-інтернат для дітей, хворих на сколіоз №13 м. Харкова, Люботинська загальноосвітня школа-інтернат І ступеня для дітей, позбавлених батьківського піклування Харківської обласної ради; серед ліцеїв при ВНЗ – коледж Харківського гуманітарно-педагогічного інституту, ліцей Красноградського коледжу ХНПУ імені Г. С. Сковороди, Харківський фізико-математичний ліцей № 27 Харківської міської ради Харківської області.
За високий рівень організації виставкових експозицій, проведення «круглих столів» та майстер-класів під час форуму педагогічних інновацій на XVІІ обласній виставці-ярмарку педагогічних ідей та технологій відзначені дипломами районні відділи (управління) освіти та районні (міські) методичні кабінети (інфомаційно-методичні центри): Богодухівського, Дергачівського, Золочівського, Зміївського, Зачепилівського, Красноградського, Фрунзенського м. Харкова та м. Куп’янська, а також Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія».
За активну участь у XVІІ обласній виставці-ярмарку педагогічних ідей та технологій та високі результати нагороджені грамотами оргкомітету виставки 62 педагогічні працівника м. Харкова та Харківської області.



Завідувач
Центру освітніх інновацій А.В. Большукіна

Немає коментарів:

Дописати коментар